MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa...
fot. pixabay

Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka. Tego mogłeś nie wiedzieć o brukselce

Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa uwalniają się gorzkie i nieapetycznie pachnące związki, pochodne fenylotiomocznika.
Co ciekawe, niektórzy ludzie za sprawą genów odczuwają smak tych związków intensywniej od innych.

Zobacz również

,,Głos Persefony" ten spektakl będzie można zobaczyć na Stacji Szamocin

,,Głos Persefony" ten spektakl będzie można zobaczyć na Stacji Szamocin

Noc Muzeów w Zabytkowym Zakładzie Hutniczym w Maleńcu z wieloma atrakcjami [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Zabytkowym Zakładzie Hutniczym w Maleńcu z wieloma atrakcjami [ZDJĘCIA]

Polecamy

Dziś dużo łatwiej o wysoki mandat. Akcja policji w całej Polsce

Dziś dużo łatwiej o wysoki mandat. Akcja policji w całej Polsce

Włamania w Barcinie. Policjanci zatrzymali dwie osoby

Włamania w Barcinie. Policjanci zatrzymali dwie osoby

W Barcinie samochodem uciekał przed policją. Był nietrzeźwy

W Barcinie samochodem uciekał przed policją. Był nietrzeźwy