2 z 10
Poprzednie
Następne
Wyjątkowe śledzie na wigilijny stół. TOP 10 propozycji naszych Czytelników na efektowne śledzie na Boże Narodzenie 2020 [PRZEPISY] 16.12.20
Śledzie w oleju z miodem i warzywamiSkładniki solone płaty śledziowe lub całe śledzie, które po namoczeniu należy wyfiletować 2 czerwone cebule 4 ogórki kiszone 1/2 szklanki oleju 5 łyżek octu winnego z białego wina 1 pełna łyżka miodu liść laurowy ziarna pieprzu i liścia angielskiego Wykonanie Ryby namoczyć na 24 godziny w wodzie, można ją 2 razy odlać i nalać świeżej. Ogórki pokroić w słupki, cebulę w pióra, wymieszać składniki zalewy. Śledzia pokroić w podłużne kawałki, ułożyć w słoju warstwowo z warzywami, zalać zalewą i do każdego słoika włożyć kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Odstawić na 2-3 dni przed, aby wszystko się przegryzło. Przepis Agnieszki Sznajder