Zobacz wideo: Tradycyjne dania na Wielkanoc z regionu Kujaw i Pomorza
Padający deszcz ze śniegiem nie odstraszył włocławian - na pierwszej edycji EkoJarmarku we Włocławku było wielu kupujących. Idea była jasna - lokalni wytwórcy oferowali zdrową, wyprodukowaną przez siebie żywność. Nie brakowało też rękodzielników.
- Jak impreza się spodoba mieszkańcom, to będzie impreza cykliczna, co dwa lub co trzy tygodnie – mówi Anna Witwicka, pomysłodawczyni akcji. - Ale pierwsze osoby, które przyszły mówiły „Nareszcie, jest takie wydarzenie we Włocławku”. Czekamy na kolejne osoby, które zgłoszą się i przyłączą do nas. Wiem, że ludzie pieką pyszne chleby, czy mają dobre jajka, niech się wystawiają.
Kupić na EkoJarmarku można było także prace twórców rękodzielników, ale też wyroby z konopii.
Ponadto na miejscu można było spróbować smakowitości z Pałacu Bursztynowego – zupy chrzanowej i pasztetu z żurawiną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?