2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki
▪ 2 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek,
▪ 6...
fot. Iwona Zasuwa

Śliwki z cynamonem i goździkami

Składniki ▪ 2 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek, ▪ 6 suszonych goździków, ▪ 1 płaska łyżka mielonego cynamonu, ▪ 3 grube plastry świeżego imbiru. Przygotowanie 1. Umyj śliwki i usuń z nich pestki. 2. Włóż śliwki wraz z dodatkami do garnka i gotuj, nieustannie mieszając (aby skrócić czas gotowania, usuwaj z garnka sok lub gotuj owoce w sosie własnym do 3 dni, przez pół godziny lub godzinę dziennie). 3. Gorącą masę przełóż do wysterylizowanych słoików, zakręć nakrętkami przetartymi spirytusem i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 125 stopni Celsjusza przez 20-30 minut, w zależności od wielkości słoików.

Zobacz również

Uwaga na te numery telefonów. Mogą z nich dzwonić oszuści

Uwaga na te numery telefonów. Mogą z nich dzwonić oszuści

Wypadek autokaru z dziećmi w Wytrębowicach w pow. toruńskim. Są poszkodowani

Wypadek autokaru z dziećmi w Wytrębowicach w pow. toruńskim. Są poszkodowani

Polecamy

Klasyfikacja strzelców i asystentów. Podsumowanie 7. kolejki 4. ligi

Klasyfikacja strzelców i asystentów. Podsumowanie 7. kolejki 4. ligi

Natan Grzybowski z Rypina wystąpił w programie "You Can Dance - Nowa Generacja"

Natan Grzybowski z Rypina wystąpił w programie "You Can Dance - Nowa Generacja"

W Mogilnie będzie casting do filmu. Chcesz zagrać? Poznaj szczegóły!

W Mogilnie będzie casting do filmu. Chcesz zagrać? Poznaj szczegóły!

Dodaj ogłoszenie