MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szczegółowe informacje dla każdego województwa znajdują się:...
fot. Łukasz Gdak/Polska Press

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych 2023/2024. Przebieg i wyniki. Zasady odwołania. Ważne terminy

Terminy rekrutacji do szkoły ponadpodstawowej 2023/2024

Szczegółowe informacje dla każdego województwa znajdują się:
- w zakładce „rekrutacja” na stronach kuratoriów
- na stronach internetowych szkół ponadpodstawowych

Termin postępowania rekrutacyjnego do klas I publicznych:
- czteroletnich liceów ogólnokształcących,
- pięcioletnich techników,
- trzyletnich branżowych szkół I stopnia,
- oraz do klas wstępnych w publicznych: czteroletnich liceach ogólnokształcących dwujęzycznych, czteroletnich liceach ogólnokształcących z oddziałami dwujęzycznymi, pięcioletnich technikach dwujęzycznych, pięcioletnich technikach z oddziałami
dwujęzycznymi,

w 2023 roku dla większości województw to 15 maja - 19 czerwca. Od 15 maja (najczęściej do 19 czerwca) uczniowie mogli składać wnioski o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej. Następnie od 23 czerwca do 10 lipca musieli dołączyć świadectwo ukończenia klasy 8 oraz zaświadczenie o wynikach egzaminu ósmoklasisty.


Zobacz również

Nowa inwestycja Grupy Mlekovita otwarta. Zobacz zdjęcia!

Nowa inwestycja Grupy Mlekovita otwarta. Zobacz zdjęcia!

Zawody wędkarskie w Zatorze na zbiorniku "Tęczak". Wędkarze złowili taaakie ryby!

Zawody wędkarskie w Zatorze na zbiorniku "Tęczak". Wędkarze złowili taaakie ryby!

Polecamy

Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

HIT DNIA
Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę