Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z...
fot. Luis Reyes on Unsplash

Pyszne słodkie napoje, które nie tuczą? To możliwe!

Cold brew

„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z liści niesamowitego smaku i aromatu oraz zachowanie maksymalnie dużo walorów odżywczych charakterystycznych dla herbaty. Cold brew można przygotować z każdego rodzaju herbaty (zielonej, czarnej, czerwonej), a nawet ze zmielonej kawy! Jedyne, czym trzeba dysponować to czas.

Do dzbanka (lub dużego słoika) należy wsypać ok. 1 łyżki liści na każde 250 ml zimnej wody. Tak przygotowaną miksturę trzeba przykryć talerzykiem i wstawić do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej całą noc. W ten sam sposób można przygotować również kawę. Proporcje to ok. 2 łyżeczki mielonych ziaren na szklankę. Do smaku można dodać stewii lub mleka.

Zobacz również

Lider z Warki gromi Orła. Trwają mecze okręgówki [ZOBACZ ZDJĘCIA]

NOWE
AKTUALIZACJA
Lider z Warki gromi Orła. Trwają mecze okręgówki [ZOBACZ ZDJĘCIA]

Rugbiści KS Budowlani WizjaMed Łódź chcą wziąć w Gdyni srogi rewanż za 0:102

Rugbiści KS Budowlani WizjaMed Łódź chcą wziąć w Gdyni srogi rewanż za 0:102

Polecamy

Historyczna zmiana na stanowisku komendanta Nadodrzańskiego Oddziału Straży Graniczne

Historyczna zmiana na stanowisku komendanta Nadodrzańskiego Oddziału Straży Graniczne

Pożar drewnianego budynku w Szczepocicach Rządowych (gmina Radomsko)

Pożar drewnianego budynku w Szczepocicach Rządowych (gmina Radomsko)

Kradzież w Kielcach. Z samochodu zniknął telefon

Kradzież w Kielcach. Z samochodu zniknął telefon