To było pierwsze spotkanie z czytelnikami w żnińskiej książnicy. Jesienią planowane jest kolejne. Okazją będzie premiera kolejnej książki Krzysztofa Leśniewskiego dotyczącej konserw.
- Opowiem jak robić konserwy. Można nie tylko mięso zamykać, ale także inne specjały - powiedział Krzysztof Leśniewski.
Podczas spotkania była degustacja: placek drożdżowy przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich w Pturku, a także drugi według przepisu babci pana Krzysztofa z Marcinkowa Górnego. Były też smalec, ogórki, papryka, dżemy, mus z mirabelek.
Krzysztof Leśniewski opowiedział jak to się stało, że zaczął pisać książki kulinarne, a także o nagrodach jakie za nie otrzymał.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?