MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 50 g masła, 2 jajka, 4...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery na ciepło. Zobacz przepisy na słodkości idealne na jesień i zimę, z owocami lub czekoladą

Fondant czekoladowy/ciastko lawa

Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 50 g masła, 2 jajka, 4 łyżki cukru, szczypta soli, 1 łyżka mąki
Wykonanie: foremki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, na gładką masę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i sól. Krótko mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę. Mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową. Mieszamy. Wlewamy do foremek. Pieczemy 8 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjmujemy z piekarnika. Odczekujemy 1-2 minuty. Delikatnie wykładamy na talerzyki.

Zobacz również

Świętokrzyscy terytorialsi na skażonym terenie. Zobacz zdjęcia z ćwiczeń

Świętokrzyscy terytorialsi na skażonym terenie. Zobacz zdjęcia z ćwiczeń

Setne urodziny pani Janiny z Prałkowiec koło Przemyśla [ZDJĘCIA]

Setne urodziny pani Janiny z Prałkowiec koło Przemyśla [ZDJĘCIA]

Polecamy

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania